Els taps de suro: el secret per a la joventut eterna

taps_de_suro


Doncs sí, sembla que el millor remei contra el pas del tempsés al suro.

Això és el que tracta de demostrar l’empresa catalana Biogründl amb d’ajuda de l’Institut Català del Suro. Han descobert que a l’hora d’extraure l’escorça de l’alzina s’alliberen polifenols, que tenen propietats antioxidants, antibacterianes i antiinflamatòries, que es poden aprofitar per altres usos.

Segons explica la CEO de Biogründl, Ruth Margalef, “Busquem reaprofitar diferents elements de la indústria surera que actualment tenen un valor molt baix però creiem que els podem donar una segona aplicació amb un valor afegit molt més elevat”. D’aquesta manera, el projecte s’emmarca en els principis de l’economia circular.
Tot el procés es du a terme de manera sostenible per al medi ambient, fent-se servir metodologia d’extracció sostenible, sense derivats del petroli, quelcom bastant complicat en aquest sector.

Gracies a les seves característiques biològiques, el suro té una composició química diferent de les altres parts de l’arbre que facilita el seu processament.

S’espera que la seva aplicació sigui possible en forma de cremes i altres productes de bellesa amb propietats antienvelliment. Però, no sabem les possibilitats que es poden arribar a obrir. Un cop es pugui corroborar l’efectivitat dels polifenols i la seva segura aplicació a la pell humana, les possibilitats son infinites

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s