Arriba l’hora del Mercat de Galvany

Aquest any ha tocat la grossa als mercats municipals que esperaven, des de fa prou temps, una renovació de les instal·lacions.

p8_galvany

2019 és l’any dels mercats. Com a mínim és l’any de renovar-los, aprofitant que tocaven eleccions. Fins a finals d’any destaquen cinc grans actuacions als mercats de la Boqueria, del Besòs, de Galvany, del Carmel i de la Mercè. En total, al 2019 s’hauran invertit 1,9 milions d’euros per posar al dia els mercats municipals.

Concretament, al Mercat de Galvany es desenvoluparà el projecte i els treballs previs per renovar-hi la coberta i es començaran les tasques per substituir l’estació transformadora elèctrica.

Els mercats de Barcelona són un dels trets característics de la ciutat i una peça clau per al comerç de proximitat, que té la confiança de la ciutadania.

Més reformes

Al Mercat de la Boqueria es faran millores en el sistema d’extracció de fums, a la coberta dels bars del mercat, i es construirà una aula gastronòmica i de formació. Es preveu que les actuacions es duran a terme entre els mesos d’octubre i febrer de 2020.

El Pla de barris del Besòs preveu una intervenció al mercat de la zona, que consistirà a traslladar els magatzems a la planta del mercat per tal de millorar-ne la logística.

L’enderroc de dues illes de parades a la part central de la planta de vendes permetrà que el Mercat del Carmel disposi d’un espai de dinamització i activitats.

Finalment, al Mercat de la Mercè es renovarà la façana principal del passeig de Fabra i Puig.

Projectes nous
Durant el 2019 s’hauran fet actuacions en 25 mercats de la ciutat, amb una inversió total de prop de dos milions d’euros.

El Mercat del Bon Pastor ja es troba pràcticament acabat, i es preveu que s’obrirà a l’octubre. El Mercat de la Vall d’Hebron es troba en una situació similar, tot i que ja està obert, hi manquen els treballs definitius de comunicació vertical i d’urbanització.

L’antic Mercat de Sant Andreu es va enderrocar al gener, i després que es redacti el projecte executiu, el mercat nou es començarà a construir a l’octubre. També a l’octubre es reprendran les tasques d’enderroc de l’antic Mercat de l’Abaceria i es començarà a construir l’equipament nou, previst per a la primavera del 2020.

A més de les remodelacions en curs, hi ha projectes nous que comencen a veure la llum, com els mercats d’Horta i de Montserrat.

Durant els darrers cinc anys la xarxa de mercats de Barcelona ha rebut una inversió de 102 milions d’euros. Això sí, les reformes arriben massa tard per alguns paradistes, que ja s’han cansat d’esperar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s