Una web que recull les coses que no necessites

Oso_Maleta

Conscienciats per la necessitat de no generar residus ara fem un esforç per donar-los un segon ús. La mateixa generalitat ens proposava, en una campanya recent, vendre les coses que no ens serveixen. Però Wallapop o MilAnuncios no dóna més de sí. Hi ha més ofertants que demandants i pocs se’n surten. Potser els més hàbils.

Però encara hi ha una altra alternativa abans de llençar joguines, roba o electrodomèstics en bon estat. El web Tablondeanuncios.com ofereix la possibilitat de d’ajudar a persones que ho necessiten mitjançant una ONG. No en traiem un profit però sí que aconseguim donar un segon ús a les nostres coses. El lema de la campanya és ‘Si no ho necessites, no ho guardis … dóna-ho!”

El funcionament és força senzill: l’usuari inclou en un formulari les coses que vol donar i tot seguit tria l’ONG-associació benèfica entre les que s’hagin apuntat per rebre donacions a la qual vol fer la donació.

En aquell precís moment, l’associació-ONG rep un missatge amb els productes que li han donat per posar-se en contacte amb el donant directament.

Què es pot donar?

Fem un repàs als objectes que es poden donar a les ONG que col·laboren amb el projecte.

Roba. Segons les estadístiques la roba usada és el que més es dóna a Espanya tenint una repercussió mediambiental molt favorable ja que es redueixen més de 20.000 tones de residus l’any.

Joguines. Les joguines són una de les coses que més satisfacció personal dóna quan els feu donació. Les joguines han d’estar en bon estat i deuen tenir totes les peces.
Roba de la llar. És molt important, sobretot a l’hivern, que si tenim roba d’abric que no l’usem, la donem. Hi ha moltes persones que no tenen llar o que no es poden permetre pagar la calefacció i es veuran molt beneficiats amb aquesta aportació.

Mobles. Si tenim mobles que no necessitem i que no volem vendre de segona mà, el millor que podem fer és donar-los. És indiferent si són molt grans i pesats, la majoria de les associacions i ajuntaments els recullen a domicili. Han d’estar en bon estat.

Productes de puericultura. Els productes de puericultura són molt sol·licitats per les ONG perquè acostumen a tenir un preu elevat i moltes persones en tenen molts a casa sense usar-los. Si proveu de vendre’ls descobrireu que no hi ha tanta demanda com podria semblar…

Aliments. Si tenim aliments que no consumim habitualment el millor que podem fer és donar-los a un banc d’aliments o a un menjador social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s