Nou servei d’atenció a víctimes d’abús sexual infantil

running-1421620_1920

La Fundació Vicki Bernadet i Ita, especialistes en salud mental, han posat en marxa un nou servei d’atenció a les víctimes d’abús sexual infantil. Sobretot, està enfocat a aquelles persones afectades de manera directa o indirecta. L’objectiu és donar resposta a les persones afectades de manera especialitzada i personalitzada, a través d’un equip de psicòlegs i treballadors socials.

Els infants que pateixen aquestes agressions, sovint, els costa molt expressar-ho públicament algun adult i, segons els experts, algunes no ho faran mai. El 60% dels casos mai rebrà l’ajut que necessitaria per superar les seqüeles i el 90% no ho farà fins l’edat adulta, segons dades de la Fundació Vicki Bernadet.

A Catalunya, 1 de cada 5 persones ha patit abús sexual i, en la meitat dels casos, prové d’un familiar. En el 30% dels casos, alguna persona de l’entorn proper a la víctima.

Segons dades de l’ONG Save The Children, al 2018 es van posar 766 denúncies per abusos sexuals a nens i nenes, tenint en compte que, els casos d’abús sexual només són denunciats en un 15%. El 90% d’aquests delictes són comesos per homes.

L’abús sexual és un important factor de risc per desenvolupar un trastorn mental. És possible que la víctima de l’abús no desenvolupi problemes aparents durant la infantesa i que aquests apareguin durant l’edat adulta. Per això, és important donar tot el suport i acompanyar a la víctima en tot els processos.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s