Els professors tenen tants alumnes i tantes feines per fer que sovint no poden donar als alumnes el tracte personalitzat que necessiten. Aquesta responsabilitat recau en centres de reforç on el personal educatiu pot dedicar-li més temps a cadascun dels alumnes.
Mireia Picazo, directora de L’Estel dels Talents, un centre especialitzat, ens explica que el primer que fan és descobrir quines són les necessitats de l’infant: “La millor manera d’explicar les coses és de la manera que els nen l’entengui”. Precisament per això el responsable compta amb tot de recursos al seu abast, uns molt moderns i altres que vénen de molt lluny, perquè els nens que necessiten reforç puguin adaptar-se al ritme dels seus companys.
Baixa autoestima
Treballant amb grups de cinc o sis anys és més fàcil aconseguir resultats. Sobretot si tenim en compte que, per a la Mireia, la majoria dels nois i noies tenen una baixa autoestima i no compten alb l’ajuda que necessiten de les seves famílies. No per manca d’implicació de ganes, sinó per la situació laboral de pares i mares, que han de fer tantes hores de feina que els impedeixen dedicar el temps que caldria als seus fills.
Per això al centre defensen l’acompanyament com el punt essencial per abordar els problemes de rendiment a l’escola.
D’altra banda la cooperació entre el centre, la família i la pròpia escola, és clau perquè el reforç funcioni.