Noves tendències educatives a Les Corts

bty

L’objectiu de l’escola és educar els infants. I educar és molt més que transmetre coneixements. D’aquí que la innovació pedagògica vagi molt més enllà de l’ús de noves tecnologies a les aules. Per això destaquem avui algunes de les innovacions incloses al programa educatiu d’una escola històrica de Les Corts el CEIP Pau Romeva.

Tutories transversals

No cal parlar de la importància de les tutories en l’educació infantil. I tanmateix, per què no ampliar-les? Amb aquesta idea aquest any han instaurat les tutories transversals, que reuneixen nens de tots els cursos en grups de diferents edats per fer activitats plegats entorn de temes com la sostenibilitat o l’empatia. Treballant amb companys més grans i més petits es reforça el grup i s’aprèn a treballar en equip.

Projectes cooperatius

Una altra tendència en l’educació és treballar per projectes. Al Pau Romeva l’assignatura de Medi es fa per projectes, una forma molt motivadora d’aprendre, perquè els joves alumnes aprenen per mitjà de projectes cooperatius com el Fòrum de Recerca de les Corts, el Congrés de Ciència o a la First Lego League.

Racons inclusius

A l’espera que arribin reforços de la Generalitat, les escoles sobreviuen amb la seva imaginació. Els espais de relax i simulació són petits espais on els nens poden aïllar-se una mica de l’entorn i superar una crisi puntual que els afecta. Són petits detalls que els fan sentir millor i que fan que els alumnes s’estimin l’escola on aprenen a fer-se grans.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s