Comença un assaig clínic contra el Covid-19

Avui s’ha posat en marxa un assaig clínic per prevenir la propagació del Covid-19. A un total de 195 persones infectades se’ls ha administrat  el fàrmac Darunavir, un inhibidor de la proteasa que es fa servir en pacients de VIH. L’objectiu és reduir el nombre de dies, actualment són catorze, els dies durant els quals el pacient és contagiós. Els primers resultats podrien arribar a primers d’abril.

L’estudi està impulsat per l’equip del doctor Oriol Mitjà, metge especialista en malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i la Fundació FLS de Lucha contra la SIDA , i compta amb la col·laboració del laboratori Gebro Pharma.

A l’estudi també es tracten 14 contactes directes dels pacients, als quals se’ls administra hidroxicloroquina, un medicament contra la malària que es fa servir també en casos de lupus o artritis reumatoide. L’objectiu  en aquest cas és oferir una profilaxi als contactes.

En total l’estudi compta amb 3.000 participants, als quals se’ls efectuarà un seguiment de 14 dies. Els primers resultats arribaran d’aquí a 21 dies.

Tres vies per combatre la pandèmia

Segons indiquen les autoritats sanitàries hi ha tres eines bàsiques per abordfar aquesta pandèmia:

  • Reduir el nombre de contactes, cosa que fa imprescindible recluir-se a casa i sortir exlusivament en casos d’esxtrema necessitat.
  • Reduir l’eficàcia del contagi, cosa que exigeix rentar-se les mans de forma recurrent, mantenir la distància de seguretat i lús de mascaretes sempre i quan sigui necessari.
  • Reduir la duració de la infecciositat, és a dir, reduir la càrrega viral. És en aquest punt que aquest estudi clínic podria esdevenir molt important.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s